Societatea modernă (vulgară)

isto

În fiecare zi, văd tot mai multe persoane care sunt crispate. Am înțeles, suntem din ce în ce mai triști, uităm să zâmbim, uităm să ne bucurăm de viață. Nu știm să răspundem politicos, ne place să vorbim vulgar, să ne îmbrăcăm vulgar, să ne batem joc de cei care nu sunt la fel de buni ca noi.
Văd tot mai des oameni care râd de cei care nu au posibilități materiale cu ce să se îmbrace, cu ce să-şi cumpere ceea ce ei posedă deja, iar atunci atitudinea superioară întrece limita bunului-simț.
Devenim tot mai vulgari, atât în comportament cât și în interacțiunea cu cei din jur, ne place să avem TOTUL, însă nu știm să muncim pentru el.
Știm să iubim cu adevărat? Cam greu în ziua de azi, după părerea mea accentul cade pe starea materială și nu pe cea sufletească. De ce să nu facem compromisuri știind că putem duce o viață complexă în care avem totul, dar de fapt nu avem nimic.
Știm să fim respectoși? Nu prea. În primul rând, pentru a fi respectat trebuie să respecți, dar oare e de ajuns? Am experimentat de foarte multe ori acest lucru, însă de fiecare dată mi s-a răspuns cu altă monedă. Nu sunt supărat pe acea persoană, sunt supărat pe societate. Ne dorim o societate modernă, în care totul să fie la standarde înalte, dar oamenii?
Ei sunt moderni, ei sunt pregătiți pentru acele standarde? NU.
Unde este spiritul de echipă când ai nevoie de el? Unde îți sunt prietenii când dai de necaz? Doar în mintea ta, pentru că realitatea te învață să fii doar tu cu tine, să nu depinzi de nimeni și să încerci să vezi că doar FAMILIA este cea care te ajută să perseverezi, să ajungi acolo unde îți dorești.
Ne-am învățat să cumpărăm totul, să nu mai muncim și să reușim ușor. Copiii care chiar învață, iar rezultatele lor ne demonstrează acest lucru sunt obligați să plece din țară pentru că, un alt copil care are situație financiară mai bună ca el reușește să-și plătească acel post. Și atunci, de multe ori ne punem întrebarea de ce să ne stresăm, când știm că poate nu avem nicio șansă?
INTELIGENȚA face diferența în societate, lăsați-vă conduși doar de inteligența proprie și nu vă lăsați manipulați de „inteligența” celui de lângă voi. Păşiti cu dreptul, fiţi siguri pe voi, iar restul vine de la sine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.