Pamblică sau panglică?

panglică

Indiferent de funcția pe care o avem este important să știm să folosim corect în scris și în vorbire cuvântul ,,panglică”.

Da, forma corectă este ,,panglică”, nu ,,pamblică”!

 

Reclame

29 de gânduri despre „Pamblică sau panglică?

  1. Emil Vasile Emilovici

   Da Domnilor ,nu a gresit noul ministru ,la noi in ardeal si in Bucovina se spune si „pamblica”! Dar cacaciosii astea de la presa ,care sunt foarte multi cam prostanaci ,cauta sa jigneasca lumea ! Sa le fie rusine ,asta nu e presa ,ei sunt niste” cumpara diploma !”

   Apreciază

   Răspunde
   1. John Doe

    Ba a gresit. Ca si ministru se presupune ca ai niste scoli si vorbesti corect, pe intelesul tuturor. Ca si ministru uiti de arhaismele de la coada vacii de unde ai plecat.

    Apreciază

 1. Mihail

  Nu fiți „urechisti” că lăutarii! Cântări după partitură.
  Partitură gramaticii române are orregulă care zice asa:
  Înaintea lui si se scrie … ați ghicit, #m#!

  Apreciază

  Răspunde
 2. B. G.

  Da, da, da !!! Nişte cîrcotaşi…pamblică este un regionalism şi este folosit frecvent ( Băsescu NU ŞTIE !!!) în zona Sucevei. Referitor strict la Dl. rector…este o persoană foarte capabilă din pdv profesional & managerial. Acu’ ce mă îngrijorează este faptul că sa’nscris in psd…da’asta-i altă poveste. Şi’ncă ceva: -lăsați-l d.lor să’nceapă treaba la care-i pus…şi…după aia vorbim !!! Geo, 53 de ani, Suceava…unu’ care N-A VOTAT CU PSD-ul NICI O DATĂ…da’asta-i altă poveste !!!

  Apreciază

  Răspunde
 3. Salanţă Vasile

  Să ne cerem scuze atunci când greşim şi să vorbim de la înălţimea funcţiei primite. În folclor sunt premise regionalismele, cacofonia, pleonasmul etc. Atunci câd eşti ministru trebuie să fii atent la exprimări, pentru că nu te reprezinţi numai pe tine, ci pe toţi cetăţenii acestei ţări.

  Apreciază

  Răspunde
  1. danadmarin

   premise?cad?asa se scrie in folclor?Mie mi-ar place sa-i aud vorbind moldoveneste,ardeleneste sau Olteneste dar sa fie oameni integri,un model moral si spiritual pentru popor si mai ales pentru tinerii care pornesc in viata.Vai de tara asta jefuita cu acte asa zis in regula de cei ce vorbesc corect in limba romana,adica limba literara nu regionalisme.

   Apreciază

   Răspunde
  2. Andrei

   Si toti cei care vorbesc cu dă, pă, du pă (în loc de de pe), decât în afirmativă? Îi auzim zilnic la televizor vorbind din funcțiile lor publice.

   Apreciază

   Răspunde
 4. Narci

  E usor sa vorbiti despre altii, voi cei care vorbiti corect gramatical zi de zi si nu faceti nici o greseala … Bravo voua!!!! Sunt sigura ca nu dormiti noaptea ptr ca ministrul educatieti a facut niste dezacorduri…. of of of … Nu conteaza ce functie are cineva, toti suntem oameni si supusi greselilor. Dar bineinteles ca nu conteaza ca esti un bun manager, ca ai facut ceva pentru invatamantul romanesc ( scuze.. sucevean, dar na ….poate noi nu suntem in Romania dupa unii :)), daca ai gresit vreun cuvant trebuie sa fii ars pe rug … ca vrajitoarele

  Apreciază

  Răspunde
  1. Mihai Isbasescu

   V-ati luat cu …pamblica, si ati uitat de „celalant”. Cred ca, daca s-a antrenat (?!) ca bun manager, ar fi trebuit sa fie mai …precis.

   Apreciază

   Răspunde
  1. Mihai Isbasescu

   Nu va omorim, daca este vorba de greseli datorate oboselii. Dar ne vom da seama daca numitele greseli s-au facut pentru ca, in scolile pe care le-ati parcurs, ati fost lipsa la niste lectii importante. Si vom sti cu cine sa facem, sau sa nu mai facem, afaceri…

   Apreciază

   Răspunde
 5. stefan

  atata timp cat cuvantul in cauza este un regionalism, nu poti spune ca cel in cauza a facut o greseala de exprimare in limba romana! inca nu stiu ce e mai grav, sa folosesti un regionalism sau sa spui in mod eronat ca cel in cauza a facut o greseala in exprimare?

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 6. MAKE

  Nu a citit nimeni Dl Goe? Se folosește de patru ori cuvântul PAMBLICA. Așa îl știam și eu. Săracul Caragiale, analfabet, frate, analfabet.
  „Cocoanele arată biletele dumnealor, explicând d-lui conductor de ce nu poate și Goe să facă același lucru: fiindcă biletul era în pamblica pălăriei, și, dacă a zburat pălăria, firește c-a zburat cu pamblică și cu bilet cu tot. Dar avea bilet… ”
  „Tânărul Goe poartă un frumos costum de marinar, pălărie de paie, cu inscripția pe pamblică: le Formidable, și sub pamblică biletul de călătorie înfipt de tanti Mița, că „așa țin bărbații biletul”. „

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.