Despre

sa stii

Proiectul – Vorbește corect gramatical – a luat amploare în iunie 2014, sesizând, în special, în rândul tinerilor și nu numai, anumite greșeli gramaticale precum: ,,vroiam” în loc de ,,voiam / vream”, ,,defapt” în loc de ,,de fapt”, ,,serivici” în loc de ,,serviciu” etc., aceasta fiind o motivație puternică pentru a porni acest proiect.

Am început cu diverse postări ale unor greșeli des întâlnite în limbajul cotidian, ca apoi să continuăm prin a lămuri aspecte mult mai complexe și complicate ale gramaticii limbii române; de asemenea, am promovat intens cititul, prin diverse campanii, concursuri și colaborări cu diverse edituri importante de pe piața românească.

Datorită impactului mare pe care l-a produs acest proiect am strâns alături de noi o comunitate frumoasă, unită și cu multiple preocupări culturale. În prezent sunt peste 300.000 de oameni care ne urmăresc și ne apreciaza pagina, iar prin intermediul acestui site ne dorim să mărim comunitatea VCG, sperând că vom reuși acest lucru într-o manieră cât mai profesională și accesibilă vouă!